ויזה לאיסלנד: כל מה שצריך לדעת

ויזה לאיסלנד

איסלנד היא מדינה מיוחדת בנוף האירופאי. וזה לא רק הנוף וערכי הטבע ומזג האוויר, שכן היא לא גדולה במיוחד אך מאוד דלילה באוכלוסייתה. מכיוון שהיא הופכת ליעד מועדף למטרות תיירות ולטיולי פנאי וטבע, אלה הדברים שאתם צריכים לדעת לגבי ויזה לפני שתעלו על מטוס אל הקרחונים, לטיולי הלווייתים או לתצפית ייחודית בשמש חצות צפונית.

ברוכים הבאים לקונסוליה של איסלנד

בשל גודלה הצנוע של המדינה, ישראל לא מחזיקה שגרירות באיסלנד. למעשה, גם איסלנד איננה מחזיקה שגרירות בישראל ולמדינות ישנם יחסים קונסולריים. על פי רוב, אם אתם מצטרפים אל טיול מאורגן לאיסלנד (מידע נוסף) לא תצטרכו להגיע לקונסוליה האיסלנדית בישראל, אך טוב לדעת שהיא קיימת. במידה ותרצו לערוך טיול ארוך במדינה, יתכן מאוד שתצטרכו להגיע לתיאומים בקונסוליה שנמצאת בתל אביב.

האם ישראלים זקוקים לויזה

נכון ל-2022, ישראלים יכולים לבקר באיסלנד באופן חופשי, מבלי לדאוג לפני כן להוצאת ויזה רגילה. תיירים שנוחתים במדינה תחת דרכון ישראלי מקבלים אשרת שהייה, על פי רוב למשך שלושה חודשים. מכיוון שהמדינה הצפונית הצטרפה להסכם שנגן, גם במידה ואתם צפויים להיכנס למדינה דרך מדינה סמוכה באירופה, לא תצטרכו אשרה. משמעות ההסכם היא שישנן גבולות מדיניים פתוחים בין כל המדינות החברות בהסכם. כך הדבר גם בקרב מדינות שפרשו מהאיחוד (כמו בריטניה שביצעה את הברקזיט הידוע). אגב, עבור ישראלים שזקוקים לסיוע של משרד החוץ במקרים מיוחדים, לרשות התיירים עומדת שגרירות ישראל במדינה הסמוכה, בעיר אוסלו שבנורווגיה.

האם נדרשת ויזה לשהות ממושכת

מדריכי טיולים ישראלים שמרבים לשהות במדינות הצפוניות מסבירים כי על פי רוב, ישראלים שרוצים להאריך את הויזה לא נתקלים בקשיים. לטיולים רגילים הויזה הרגילה מספיקה בהחלט אולם אפשר במקום להגיש בקשה להארכה, שלרוב נענית בחיוב. במידה ויודעים מראש כי רוצים להגיע למדינה לפרק זמן ממושך במיוחד, ניתן לפנות לבירור העניין בקונסוליה. אך מה שכן צריך לדעת כבר כעת, זה מהי המערכת האלקטרונית לקבלת ויזה.

מה זה ETIAS לאיסלנד

מערכת ETIAS לאיסלנד זו מערכת אלקטרונית שצריך להכיר לפני שמגיעים למדינה. על פי העדכונים האחרונים, ממרבית המדינות יש צורך להיכנס למערכת הזאת לפני שנוחתים, על מנת למנוע אי נעימות בשדה התעופה. מדובר במערכת הרשאות כלל אירופאית, שמרבית תושבי אירופה כבר מכירים. מכיוון שמדינת ישראל איננה חברה בהסכם שנגן ואיננה חלק מהאיחוד האירופאי, יש להגיש בקשה אלקטרונית. במידה ומגיעים דרך מדינה אחרת באירופה, שאשרה כבר את כניסתכם, אין צורך להגיש בקשה נוספת. ברגע שמקבלים את האישור האלקטרוני, הוא תקף למשל 3 שנים. כלומר, במשך פרק זמן של שלוש שנים ניתן להיכנס למדינה אירופית, לרבות איסלנד. השהות הרצופה במדינה, כאמור, לתקופה של שלושה חודשים. את הויזה מקבלים במייל שעימו נרשמים לבקשה.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
יצירת קשר
דילוג לתוכן
דילוג לתוכן